De deken, het pakket vol verrassingen en cadeautjes voor mijzelf.


Het is al even geleden dat ik wat van mij heb laten horen. Sorry daarvoor. Ik heb het ongelooflijk druk gehad en dit blog is er een beetje bij ingeschoten. Maar ik maak het helemaal goed met jullie, want ik heb deze keer een hoop te laten zien. Ik heb dan wel geen blog geschreven, maar ik heb wel veel gemaakt.

De deken voor een meisje

Mijn lieve vriendinnetje in Spanje kreeg begin dit jaar een meisje en zoals altijd maak ik dan een cadeautje voor de nieuwe wereldbewoner. Ik maakte dit keer op haar verzoek een dekentje. Dit project ligt een beetje buiten mijn comfortzone. Ik ben heel slecht met grote lange projecten. Maar door de mooie kleuren, de heerlijke wol van Red Heart die ik bij Maaike van Maaikoe kocht en natuurlijk voor wie de deken was maakte het project voor mij een stuk gemakkelijker om te maken.

IMG_3397

Ik koos ook voor een simpel patroon, maar het resultaat werd er zeker niet minder om. Ik ga eind september of begin oktober naar Spanje om het cadeautje zelf te geven.

Het pakket vol verrassingen.

Daniëlle is iemand die ik al een tijdje volg op Twitter en ik heb haar een paar keer in het echt mogen ontmoeten. Daniëlle heeft het zeker niet makkelijk gehad en dat deelde zij zeer moedig met de wereld. Gelukkig is het tij voor haar gekeerd en heeft ze dit jaar een aantal hele mooie vooruitzichten. De belangrijkste is wel het vooruitzicht dat ze in juli een kindje krijgt en niet zelf, maar via draagmoederschap van haar zus. En zoiets bijzonders wil ik niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dus trommelde ik wat andere volgers van haar op voor een mooi verrassingspakket. Ikzelf maakte een mooie pop voor de kleine spruit en ik kocht een mooi doosje waarin ze mooie herinneringen kunnen stoppen voor de kleine spruit. Vorige week ging het pakket met alle cadeautjes op de post en kwam de dag voordat Daniëlle met haar lief gingen trouwen aan. Ze waren er samen even stil van en enorm blij mee. Ik zeg missie geslaagd!

IMG_3528  IMG_3603

 

Debbie en Esther bedankt dat jullie wilde meewerken aan dit project!

Cadeautjes voor mijzelf.

Ik heb voor mijn verjaardag dit jaar geld gevraagd voor stof mee te kunnen kopen. Met een dik gevulde portemonnee ben ik daarna samen met mijn vriendin Wendy opstap gegaan om mooie stoffen te scoren. Ik had vooraf al een paar mooie patronen uitgekozen. Na een dagje patronen knippen en vervolgens stof knippen had ik een afspraak staan met Wendy om samen de jurken in elkaar te zetten. Na een paar uurtje hard werken zaten 2 van 3 jurken bijna helemaal in elkaar en van de derde was de stof in ieder geval alvast voorbereid. De dag daarna ben ik thuis nog even verder gegaan met als resultaat 3 nieuwe jurken.

IMG_3624 IMG_3626 IMG_3632

Ik ben klaar voor de zomer! En ik denk dat ik in de toekomst vast nog wel meer zal maken.

En wat ben je nu aan het maken??

Ik heb mijzelf aan een langdurig project gezet. Toen ik de stoffen ging kopen, had ik nog wat geld over en ben toen een wolwinkel ingedoken en heb daar een mooi zelfgemaakte bol gemêleerd katoen gekocht. Zo’n bol zou genoeg moeten zijn voor een mooie omslagdoek. Een fijn zomerproject. Zodra hij klaar is lees je het hier!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.