Een stukje geschiedenis 1


Het leek mij eens leuk om wat meer over I M made by Dirky te vertellen. Hoe ben ik tot deze naam gekomen en wat wil ik ermee doen en bereiken.
Eerst dus de naam I M made by Dirky. I M heeft een dubbele betekenis. I staat voor het Engelse ik en voor mijn eerste naam Irene. M staat voor Mariëlle en in combinatie met I staat het voor I am afgekort I’m. Made by spreekt voor zichzelf.

Dirky is verhaal op zich. Mijn meisjesnaam is Dirkx en staat als basis voor Dirky. Hoe Dirkx Dirky werd is een mooi verhaal.
Toen wij halverwege jaren 90 naar Amerika gingen met mijn vader, plande hij de volledige reis vooraf. Elk motel en hotel werd met de hand aangeschreven (internet was nog geen standaard). En nu kan met een handgeschreven brief gebeuren dat een letter verkeerd gelezen wordt. In dit geval de x. De lieve eigenaren van het hotel schreven naar mister Dirky dat we van harte welkom waren. Maar ook deze brief was handgeschreven dus misschien hadden wij het verkeerd gelezen. Eenmaal aangekomen bij het hotel, werden we warm welkom geheten door de eigenaar. “Hello mister Dirky!”, werd er geroepen. Dirky is blijven hangen en toen ik naar een naam zocht voor mijn winkeltje was de combinatie van mijn initialen en de naam Dirky snel gemaakt.

Begin dit jaar begon ik mijn etsyshop vol hoop en geloof. Maar snel kwam ik er achter dat het allemaal niet zo makkelijk loopt. 3 kwart jaar verder en maar 1 verkoop. Dat is niet echt geweldig. Maar het is en blijft een hobby en ik hoef er geen dik belegde boterham mee te verdienen. En dus hou ik mezelf voor dat elke verkoop 1 is en dat de complimenten voor mijn haakwerk veel meer tellen. Ik ga mijn aandacht meer stoppen in leuke haakopdrachten die ik krijg van andere. En ontwerpen komt op de tweede plek. De winkel blijft open, maar veel nieuwe producten komen er niet in komende maanden. Genoeg inspiratie hoor, maar tijd te weinig. Maar heb je een leuk cadeautje nodig? Twijfel dan niet om eens te mailen. En ik zal ook proberen vaker te bloggen.

Liefs

Irene


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Een stukje geschiedenis