Gewoon zomaar iets weggeven 3


Hallo allemaal,

Gewoon een berichtje over niks en van alles. Terwijl de regen met bakken uit de hemel valt, hebben we binnen al de verwarming aangezet. Een fijn haakwerkje op schoot en een kopje thee ernaast. Ik geniet hier van.


En terwijl ik zo zit te haken, denk ik na over van alles en nog wat. Zoals over mijn Pay it forward die jammerlijk mislukte. Ik geef graag dingen weg en vraag daar vaak niets voor terug, dus heb ik er moeite mee dat andere dat niet willen doen. Wij hebben een redelijk inkomen en komen goed rond. Daarom vind ik het belangrijk om andere die dat niet hebben soms wat toe te stoppen. Of gewoon om die persoon te laten weten dat ik om ze geef. Het fijne is dat dit over het algemeen erg gewaardeerd wordt. Zij voelen zich dan een beetje beter en ik ben ook blij.
Ik zou iedereen aanraden dat je eens wat doet voor een ander die het verdient en dan zul je zien dat het goed voelt. En dat hoeft echt geen grote gift te zijn, je kan al je buurvrouw helpen met de boodschappen binnen te brengen of een moeder op school helpen die even omhoog zit met het ophalen van haar kind. De Engelsen noemen het a random act of kindness. Of te wel een willekeurige aardige actie.
Doe jij dat ook wel eens? Ik benieuwd naar jouw random act of kindness. En omdat ik graag wat weggeef beloon ik het mooiste verhaal met een klein pakketje met rommeltjes om mee te freubelen. Je hebt tot woensdag 16 oktober 7 uur ’s avonds de tijd om te reageren.
Owja, de herfstkast is klaar:


Fijne dag en ik ben benieuwd naar jullie reacties!!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Gewoon zomaar iets weggeven

 • Mooi Gehaakt

  Ja het echte lekkere freubelweer is aangebroken he! Gezellig op de bank haken, doe ik nu ook 🙂

  En je hebt helemaal gelijk met iets doen voor een ander! Ik wil ook altijd mensen graag helpen, en ik zit er totaal niet gunstig bij qua financiën, maar dat maakt mij niet uit. Zo wordt je vanzelf creatief. Zoals je weet houd ik me bezig met Project Knuf, een beter voorbeeld kan ik niet geven denk ik.

  Haak ze en geniet van de mensen waar je soms wel wat van terug mag krijgen!

  Groetjes Imara

 • JoJo

  Wie goed doet goed ontmoet. Een oude Nederlandse uitdrukking maar ook nu in deze tijd of misschien juist in deze tijd nog o zo waar. Ik ben ook altijd bereid te helpen en dat voelt goed. Momenteel pas ik één middag in de week op het zoontje van een lieve nicht van mij. Zijn oma paste eerst één dag in de week op hem maar door ziekte (de vervelende met de k) is ze daar nu niet toe in staat. Dus neem ik het van haar over en als ze een dag wel kan haal ik het ventje bij de peuterspeelzaal en breng hem naar haar toe. Het zijn de kleine dingen die het doen. Groetjes Jolanda

 • Diana

  Het geweldige gevoel wat je eraan over houd. Pas geleden liep ik naar mijn trein. En bovenaan bij de trap.Vroeg een vrouw waar perron 1 was. Ik zie 3 mensen elkaar vragend aankijken, wat ik toen dacht…vertel ik maar niet. Ik geef antwoord op de vraag en zie dan pas eigenlijk ( wegens de drukte) dat zeblind is en een stok bij zich heeft. Waarom helpen die 3 mensen dan niet…echt..afijn ze moest dezelfde trein hebben als ik en een halte later eruit. Ze was zo blij, ze kwam naast mij zitten dan kon ik haar helpen aangeven wanneer ze eruit moet. Bleek dat we dezelfde kennisen hadden en bij dezelfde baas hadden gewerkt. Geweldig leuk gesprek gehad en ik ben met een geweldig leuk gevoel naar huis gegaan. En express geen naam gevraagd of wat dan ook. Gewoon een bere gezellige vreemde helpen, die het even nodig had. Heerlijk! De pay it forward, je kent mijn mening erover. Dan doe ik liever vreemden helpen daar hoef ik ook niets voor terug.

  xxx
  Diana